MŁODY JĘCZMIEŃ

MŁODY ZIELONY JĘCZMIEŃ

Młody zielony jęczmień stosowany jest w zaburzeniach związanych z wrzodziejącym zapaleniem jelita grubego, zapobieganiu i leczeniu nowotworów, wzmocnieniu układu odpornościowego, oczyszczaniu i detoksykacji organizmu, ochrony przed promieniowaniem i uszkodzeniami komórek, regeneracji uszkodzonych komórek i tkanek. Utrzym...

MŁODY ZIELONY JĘCZMIEŃ

Młody zielony jęczmień stosowany jest w zaburzeniach związanych z wrzodziejącym zapaleniem jelita grubego, zapobieganiu i leczeniu nowotworów, wzmocnieniu układu odpornościowego, oczyszczaniu i detoksykacji organizmu, ochrony przed promieniowaniem i uszkodzeniami komórek, regeneracji uszkodzonych komórek i tkanek. Utrzymuje zdrową skórę, kwas alkaliczny, przyczynia się w korzystny sposób w metaboliźmie kości i wywiera odmładzający wpływ na cały organizm.

Rys historyczny
Młody zielony jęczmień to młode miękkie pędy, które pojawiają się na roślinie. Jęczmień jako roślina jest jedną z najwcześniej uprawianych roślin na świecie, a początki upraw sięgają okresu 5000 pne. Twórcy współczesnych preparatów opartych na młodym zielonym jęczmieniu twierdzą, że jest to "najlepszy naturalny fast food na świecie". Wykorzystywana jako pasza niedawno, w dzisiejszych czasach młody zielony jęczmień zyskuje coraz większą popularność, dzięki zdolnościom do zapobiegania chorób o bardzo szerokim spektrum.

Odżywcza wartość młodego zielonego jęczmienia

Młody zielony jęczmień do substancja bogata w takie składniki jak:

  • witamina A,

  • witamina B1 (tiamina),

  • witamina B2 (ryboflawina),

  • witamina B3 (niacyna),

  • witamina B6, kwas foliowy,

  • witamina C (kwas askorbinowy),

  • witamina E (alfa tokoferol),

  • witamina K (filochinon),

  • błonnik,

  • Zawiera mnóstwo elektrolitów magnezu, fosforu i potasu oraz innych minerałów takich jak cynk, żelazo i wapń.

  • Młody zielony jęczmień jest również bogaty w silne przeciwutleniacze i korzystne aminokwasy oraz enzymy.

Korzyści zdrowotne młodego jęczmienia

Młody zielony jęczmień może być spożywany jako sok ekstrahowany z kiełków zboża lub w postaci zielonego proszku powstałego z suszenia rozpyłowego źdźbła jęczmienia.

Korzyści zdrowotne związane są z dużą ilością silnych przeciwutleniaczy, witaminy E, Beta-karotenu oraz enzymu dymustazy ponadtlenkowej, który neutralizuje wolne rodniki tlenowe wytwarzane podczas metabolizmu energetycznego.

Wrzodziejące zapalenie jelita grubego: młody zielony jęczmień jest bardzo skuteczną substancją w zapobieganiu i remisji wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Ma stymulujący wpływ na wzrost przyjaznych bakterii jelitowych. Pomaga w łagodzeniu stanów zapalnych i innych objawów towarzyszących wrzodziejącemu zapaleniu, pomaga w równoważeniu płynność w jelicie i pomaga wyeliminować nagromadzone toksyny z organizmu.

Detoksykacja: młody zielony jęczmień jest naturalną substancją eliminacji toksyn oraz nagromadzonych szkodliwych metali ciężkich w tym ołowiu, który może spowodować zaburzenia uczenia się i zachowania, szczególnie u dzieci. Głównymi substancjami detoksykacyjnymi są śladowe pierwiastki cynku, selenu i miedzi. Ponadto mnóstwo chlorofilu i beta-karotenu stymuluje rozkład substancji nierozłożonych w śluzie i krystalizuje kwasy. Wspiera również procesy metaboliczne praz pomaga w reakcjach wzmocnienia i detoksykacji wątroby.

Układ odpornościowy: młody zielony jęczmień wspiera wzmocnieniu układu immunologicznego. Regularne spożywanie zawiera idealną proporcję substancji odżywczych, które są podstawą do produkcji optymalnej ilości komórek odpornościowych w organizmie. Skuteczny system immunologiczny w naturalny sposób zwalcza infekcje oraz zapobiega rozwojowi chorób śmiertelnych.

Nowotwory: młody zielony jęczmień jest bardzo skutecznym sposobem na zwalczanie nowotworów ze względu na występowanie w nim enzymu dymustazy ponadtlenkowej. W swoim składzie posiada również katalazy enzymu peroksydazy. To enzym który neutralizuje toksyczne skutki działania nadtlenku wodoru, produkowanego w procesie oddychania i hamuje proliferację (szybkie namnażanie się) komórek nowotworowych.

Ochrony przed promieniowaniem i uszkodzeniami komórek: kolejnym korzystnym skutkiem działania młodego zielonego jęczmienia jest ochrona przed promieniowaniem UV. Dzięki enzymowi dymustazy ograniczane jest działanie wolnych rodników. Dodatkowo powoduje szybszą odbudowę tkanek i komórek uszkodzonych w procesie napromieniowania radioaktywnego. Pobudza organizm do produkcji nowych komórek krwi. Ogranicza skutki napromieniowania rentgenowskie.

Równowaga kwasowo-zasadowa: młody zielony jęczmień korzystnie wpływa na równowagę kwasowo-zasadową organizmu, wprowadzając odczyn silnie alkaliczny dla równoważenia zakwaszeniu organizmu.

Efekty odmładzające: młody zielony jęczmień jest naturalnym sposobem stymulowania do regeneracji komórek. Istotne elementy takie jak chlorofil, witaminy z grupy B, żelazo, stymulują szpik kostny w tworzeniu krwinek białych i czerwonych. Dzięki czemu pomaga zapobiec oznakom starzenia, reguluje trawienie i działa jako środek tonizujący dla całego organizmu.

Więcej

MŁODY JĘCZMIEŃ Jest 3 produktów.

Pokazuje 1 - 3 z 3 elementów
Pokazuje 1 - 3 z 3 elementów